tschildpad

Geluk van binnenuit

Mentaal en emotioneel welzijn heeft voor ons te maken met geluk, geluk van binnenuit. Iedereen is op zoek naar geluk en vaak denken we dit te vinden in de buitenwereld. We hebben echter enkel invloed op onze binnenwereld en hoe we van daaruit omgaan met de buitenwereld. Wie ben ik écht?  Wat voel ik? Wat leeft er in mij? Wat is er in mij aanwezig? Wat heeft er zorg en aandacht nodig? “Wat is van binnen mag zijn van buiten…” 

Image

Ruth Kaesteker

  • Master in de psychologie (erkenningsnummer: 742114984) 
  • Integratief verliescounselor kinderen en jongeren (Bleekweide) 
  • Integratief psychotherapeut-lid van AIHP/BNVIP
  • Systemische paardencoaching met de wijsheid van de kudde (Windopleiding Belgiê)
  • European Certified Psychotherapeut nr 409195

Hallo,  in dit filmpje vind je wat meer info over wie ik ben en vooral waarom ik deze job doe! 

Waarom paarden betrekken bij therapie?

equi-zen

https://ruth-kaesteker.odoo.com/

 
Image

Sofie Vanderhaeghe

  • Master in de pedagogische wetenschappen (Ugent)
  • Integratief verliescounselor kinderen en jongeren (Bleekweide)
  • Integratief psychotherapeut-lid van AIHP/BNVIP
  • Lichaams- en ervaringsgericht therapeut (Agape Belgium)

Hallo, ik ben Sofie. Ik groeide op als een gevoelig, spontaan en nieuwsgierig meisje. Als kind had ik vaak last van nachtmerries en angsten en was ik enorm gevoelig voor reacties en emoties van anderen. Beetje bij beetje leerde ik minder gevoelig te zijn en mezelf meer te beheersen. Op den duur kreeg enkel dit stuk erkenning en bevestiging van mezelf en van anderen: werken, denken, hard zijn, fysiek en mentaal doorzetten. Het werd mijn 2de natuur om me bij moeilijke emoties of situaties volledig af te sluiten. Hoewel ik hierdoor heel wat heb bereikt, verdween het vreugdevolle stuk meer en meer naar de achtergrond. Ik vond het leven vaak lastig, niet eerlijk, en twijfelde enorm aan de invulling en betekenis van mijn leven.
Via het traject bij Lut Celie en de Bleekweide, ontdekte ik beetje bij beetje mijn harde en negatieve overtuigingen en kwam ik opnieuw in contact met mijn gevoelens en met het spontane en nieuwsgierige meisje in mezelf. Ik ervaarde hoe erkenning en hartsverbinding noodzakelijk zijn om te groeien en om anderen in hun groei te ondersteunen.
Via Dirk Ghiekere en Agape Belgium was en is lichaams- en ademwerk een enorme verrijking in mijn eigen groeiproces en ontdekte ik hoe lichaamsbewustzijn een belangrijk ankerpunt kan zijn voor mezelf en anderen. Ik leerde oefenen in bewustzijn, mildheid en creëren van nieuwe denkkaders.
Doorheen de jaren bleef ik een enorme klik hebben met het pure en authentieke bij kinderen en jongeren en blijft het m’n drijfveer om er echt te kunnen zijn voor hen, met alles wat ze denken, voelen en ervaren, en bij te dragen aan hun welzijn in de ruimste betekenis van het woord.

Waar wij onze inspiratie halen

Wij blijven ons bijscholen en laten ons verder inspireren 

't Schildpad 
Voor een aanmelding of meer info kunt u ons mailen op info@tschildpad.be

 

logo 300 short

Ruth Kaesteker
Veurnestraat 29 8970 Poperinge 
0492/39 64 39

 Enkel op afspraak!

Sofie Vanderhaeghe
Westouterstraat 77 8970 8970 Poperinge 
0473/35 36 08

 Enkel op afspraak!