ORTEKI

Januari 202


Met deze sprekende beelden (dankzij Fotoclub Poperinge) blikken we terug op een zeer intense en zeer geslaagde week: 13 voorstellingen in 1 week, 1500 aanwezigen, waaronder een 1200-tal leeftijdsgenoten…je moet het maar doen!

Trots op deze toppertjes!
 
Dit konden we enkel realiseren dankzij
  • het enthousiasme en de inzet van deze jongeren tijdens het intensieve traject vooraf
  • een fantastische samenwerking met Pieter Meuleman van Kunstacademie Poperinge
  • het enthousiasme van Bertinus Collectief om met de 2de en 3de graad te komen kijken
  • de talrijke donateurs die een financiële bijdrage leverden via de vele acties
  • alle steun en vertrouwen die we op één of andere manier mochten ontvangen van jullie allen!


Lees hieronder meer


“Orteki, Kikteki, Zeggeteki” is een theatervoorstelling/performance met en door Poperingse jongeren. Van september 2022 tot januari 23 werkte een groep jongeren intensief samen om een voorstelling te maken rond thema’s die leven bij jongeren. Na de tentoonstelling in 2021 ‘Kikteki achter nuzze maskers’ stonden heel wat jongeren open voor een vervolg en zo ontstond ‘Orteki’, een project i.s.m. Kunstacademie Poperinge. De opzet is ook nu om op een creatieve manier emoties en taboes bespreekbaar te maken.

Via dit project zetten we in op bewustzijn, vertrouwen, openheid, creativiteit en verbinding, waarbij we het welzijn van jongeren opvolgen in de brede zin van het woord: op emotioneel, mentaal, sociaal,... vlak.

Workshops waarin we samen bewegen, plezier maken, contact maken, creëren, emoties en taboes bespreekbaar maken, waarin ieder zichzelf mag zijn,... Dit alles leidt tot minder maskers en opgekropte gevoelens, en tot meer openheid, vertrouwen en verbinding.

De jongeren worden individueel en in groep begeleid om uit hun comfortzone te stappen en te groeien in kwetsbaarheid en veerkracht. Hiermee inspireren we andere jongeren om zichzelf meer te tonen en te laten horen en geven we de boodschap dat ze oké zijn wie ze zijn. De performance zal door meer dan 1200 jongeren bekeken worden en dient als aanzet voor een vervolgproject.

Voorbereidingen (apr 22 - dec 23)

Trailer Orteki

µ

 

 April '22: We kondigen een nieuw project aan en doen een oproep naar jongeren om zich in te schrijven voor een kennismkaingsworkshop

promo 22

 

Mei-juni '22: Meer dan 70 jongeren komen naar de kennismakingworkshops
kennismaking

 

September 2022: Met een groep van 12 jongeren starten we met de eerste echte voorbereidingen en wekelijkse repetities

 

Dit project wordt gerealiseerd i.s.m. Kunstacademie Poperinge en word mogelijk gemaakt door de vele acties en schenkingen.

Met speciale dank aan het team Ives Verlinde, Davy Vandromme en John Lauwers voor hun deelname aan de dodentocht t.v.v. dit project.

 

't Schildpad 
Voor een aanmelding of meer info kunt u ons mailen op info@tschildpad.be

 

logo 300 short

Ruth Kaesteker
Veurnestraat 29 8970 Poperinge 
0492/39 64 39

 Enkel op afspraak!

Sofie Vanderhaeghe
Westouterstraat 77 8970 8970 Poperinge 
0473/35 36 08

 Enkel op afspraak!